Punajuurta monet ravitsemuksen asiantuntijat pitävät yhtenä arvokkaimmista elintarvikkeista.
Sen vuoksi on järkevää valmistaa erilaisia ruokia tämän vihanneksen pohjalta.
Esimerkiksi asiantuntijakokkimme Julia Arkhipova neuvoo kiinnittämään huomiota erääseen yksinkertaiseen salaatin reseptiin.
Kuinka ilahduttaa perhettäsi herkullisella punajuurisalaatilla?
– Kaksi keitettyä punajuurta;
– 200 grammaa silakkafileitä (parempi valita miedosti suolattuja);
– puoli tölkkiä hernesäilykkeitä;
– lusikallinen mitä tahansa puhdistamatonta öljyä;
– hieman suolaa;
– nippu vihreää sipulia.
Valmistusmenetelmä
Punajuuria voidaan halutessa myös paistaa; kaikki riippuu makumieltymyksistäsi. Punajuurta monet ravitsemuksen asiantuntijat pitävät yhtenä arvokkaimmista elintarvikkeista.
Sen vuoksi on järkevää valmistaa erilaisia ruokia tämän vihanneksen pohjalta.
Esimerkiksi asiantuntijakokkimme Julia Arkhipova neuvoo kiinnittämään huomiota erääseen yksinkertaiseen salaatin reseptiin.
Kuinka ilahduttaa perhettäsi herkullisella punajuurisalaatilla?
– Kaksi keitettyä punajuurta;
– 200 grammaa silakkafileitä (parempi valita miedosti suolattuja);
– puoli tölkkiä hernesäilykkeitä;
– lusikallinen mitä tahansa puhdistamatonta öljyä;
– hieman suolaa;
– nippu vihreää sipulia.
Valmistusmenetelmä: Kypsennä ja säilytä
Punajuuria voidaan halutessa myös paistaa; kaikki riippuu makumieltymyksistäsi. Punajuuri ja silakkafileet tulee leikata siisteiksi suikaleiksi, jotka ovat suunnilleen yhtä pitkiä ja paksuja.
Hienonna vihreät sipulit.
Laita ainekset kulhoon. Lisää hieman suolaa: kalan läsnäolo koostumuksessa vähentää huomattavasti suolan tarvetta.
Vihjeenä, lisää oliiviöljyä ja tarjoile.