KotiKasvitMiksi mökkiläisen ei kannata poistaa syksyllä tontilta ehdottomasti kaikkia pudonneita lehtiä: Joitakin...

Miksi mökkiläisen ei kannata poistaa syksyllä tontilta ehdottomasti kaikkia pudonneita lehtiä: Joitakin lehtilevyjä on eduksi.

Lehtien putoamisen alettua monet puutarhurit ja puutarhureina toimivat henkilöt ovat aktiivisesti mukana siivoamassa pudonneita lehtiä.

He tekevät aivan oikein.

Loppujen lopuksi maahan kerääntyneet lehtilamellit voivat olla potentiaalinen vakavien ongelmien lähde.

Kasveja vahingoittavien tautien leviäminen ja lukuisten tuholaisten esiintyminen eivät ole poissuljettuja.

Siksi on välttämätöntä kerätä kaikki lehdet ja huolehtia niiden poistamisesta viljelypalstalta.

Mutta pitäisikö kaikkia lehtilaattoja käsitellä samalla tavalla?

Asiantuntijamme, maataloustieteilijä ja maisemasuunnittelija Anastasia Kovrignyhin mukaan osa lehdistä on syytä säästää: tästä materiaalista voi olla hyötyä.

Miten käyttää pudonneita lehtiä maaseudulla

Osa pudonneista lehtilaatoista kannattaa haravoida puille ja erilaisille lämpöä rakastaville kasveille.

Tällöin lehdet toimivat ’eristeenä’ kasvien juurille.

Lehdet ovat erityisen hyviä ruusujen peittämiseen, mutta on suositeltavaa käyttää nimenomaan tammista ja vaahteroista pudonneita lehtilevyjä.

Lisäksi ennen edellä kuvatun dacha-leafhackin soveltamista on tärkeää varmistaa, ettei materiaalista ole tulossa sairauksien lähdettä. Jos lehdet ovat pudonneet puista, jotka eivät ole kärsineet taudeista tai tuholaisista, kaikki on kunnossa.

Lehtiä ei kuitenkaan kannata käyttää mullaksi. Ensinnäkin siitä voi seurata ei-toivottuja vaikutuksia, erityisesti jos et ole varma materiaalin turvallisuudesta. Toiseksi lehdet hajoavat liian nopeasti.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit