Kaikki eivät voi vastustaa kotisuolatun kalan viehätystä.
Yleisesti ottaen tällainen tuote on paljon maukkaampi ja terveellisempi kuin kaupasta ostettu vaihtoehto.
Suolattu vaaleanpunainen lohi on lisäksi melko kallista. Jos valmistat suolauksen itse, voit säästää huomattavasti rahaa. Tällöin on kuitenkin tärkeää tietää ainesosien tarkat mittasuhteet, varoittaa lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Miten suolata vaaleanpunainen lohi maukkaasti ja laadukkaasti?
Ensinnäkin vaaleanpunainen lohi on laitettava järjestykseen. Poistamme sen kaikesta tarpeettomasta, puhdistamme, pesemme ja kuivaamme sen huolellisesti.
Sitten kala on punnittava, sillä tämä määrittää tarkat mittasuhteet.
Sitten kannattaa ottaa karkeaa suolaa ja tavallista sokeria.
Neljäkymmentä grammaa sokeria ja noin viisikymmentä grammaa suolaa päätuotekiloa kohti. Nämä osuudet pidetään ihanteellisina.
Vaaleanpunaisesta lohesta tulee mureaa, maukasta ja laadukasta.
Moista kalaa ei voi ostaa kaupasta. Kun suolaat, lisää myös pieni määrä pippuria, sipulirenkaita ja kaksi lusikallista öljyä.
On parasta käyttää öljyä, joka ei ole liian voimakkaan makuista tai hajustettua.