On selvää, että jokaisella emännällä on omat mielipiteensä suolakurkuista, joten on hämmästyttävää miettiä, kuinka monta erilaista reseptiä tästä herkusta maailmassa onkaan.
Jopa suolakurkkujen ja liotettujen kurkkujen aficionados saattavat haluta marinoida yhden tai kaksi purkkia talven varalle puhtaasti vaihtelun vuoksi.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, jakoi kanssamme vinkit, miten suolakurkkuja voi marinoida maun ja epätavallisuuden vuoksi.
Tarvitaan:
Miten kokata
1. Leikkaa puhtaat ja tuoreet kurkut ohuiksi ympyröiksi.
2. Sekoita sitten kasviöljy ja etikka, lisää mausteet listan mukaan ja kaada kastike valmiiksi leikattujen vihannesten päälle.
3. Anna vihannesten mehustua 10-15 minuuttia, sekoita ja laita seosta puhtaisiin purkkeihin.
4. Aseta purkit kattilaan vettä ja steriloi 15 minuuttia kiehumisen jälkeen.
Sulje purkit kannilla, käännä ne ylösalaisin, ja kun aihio jäähtyy, säilytä ne pimeässä ja viileässä paikassa.