Tomaattitahna on kätevää, kun haluat valmistaa kastiketta, alkuruokaa tai täytettyä kaalia sekä monia muita kulinaarisia mestariteoksia.
Eihän siinä juurikaan säästellä, mutta kun tomaattisato on nurkan takana, voi kotikeittiössä valmistaa herkullista pastaa.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoo, miten tomaattitahnaa valmistetaan.
Tarvitaan:
Valmistusohjeet
1. Kuori puhtaat tomaatit, leikkaa ne ja poista ytimet mehujen ja siementen kanssa.
2. Käytä pastan valmistamiseen vain tomaattimassaa ilman kuoria; se on jauhettava lihamyllyssä tai hienonnettava tehosekoittimella.
3. Valmis sose on jätettävä hienoon siivilään tai sideharsoon muutamaksi tunniksi ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.
4. Kun sose on valmista, lisää hienonnettu valkosipuli, mausteet ja yrtit, sekoita, kaada steriloituihin purkkeihin ja säilytä pimeässä ja viileässä paikassa.