Jotta sienet todella ilahduttaisivat laadullaan, kannattaa opetella, miten niitä valmistetaan oikein.
Kaikki eivät tunne tämän tuotteen perussuosituksia.
Siksi niitä pitäisi muistuttaa monille, sanoo lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Mitkä säännöt kannattaa tietää?
Jos olet poiminut sienet itse tai ostanut ne spontaaneilta markkinoilta
On aina tärkeää muistaa, että tällaiset sienet vaativat emännän välitöntä huomiota.On tärkeää aloittaa puhdistus ja alkulämpökäsittely lähes välittömästi niiden poimimisen tai ostamisen jälkeen.
Vesi
Melko pieni määrä sieniä tarvitsee liotusta.Yleensä niitä ei suositella jätettäväksi nesteeseen pitkäksi aikaa, koska se pilaa niiden laadun.
Erikoisastiat
Kaikki eivät muista, että jotkut materiaalit eivät sovellu sieniruokien valmistukseen.Näitä ovat esimerkiksi valurauta ja tina.Kuparikeittoastioissa ei myöskään kannata kokata.
Säilytysaika
Harva tietää, että ruokia, joissa käytetään sieniä, ei voi säilyttää pitkään.Ne on pääsääntöisesti nautittava ensimmäisten 24 tunnin kuluessa.