KotiRuokaUzbekistanilainen pilaf: resepti, joka valloittaa kaikki

Uzbekistanilainen pilaf: resepti, joka valloittaa kaikki

Ei tarvitse olla uzbekki tehdäkseen oikeaa uzbekkipilafia.

Riittää, että on vakaat kädet (mieluiten miespuoliset), halu, tarvittavien ainesosien tarkka läsnäolo ja reseptin noudattaminen.

Lehtemme asiantuntija Yulia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten kokata pilafia.

On toivottavaa tehdä uzbekistanilainen pilafi tulella, jos sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta – älä epätoivoa, koska taitava kokki tekee ihmeen liedellä.

Tarvittavat ainekset: – Pala-juustoa, joka on valmistettu ja joka on valmis:

  • karkeaa riisiä – 1 kg.
  • lampaanlihaa – 500 g.
  • lampaanrasvaa – 300 g.
  • porkkanat – 400 g.
  • sipuli – 4 päätä.
  • Mausteet (maun mukaan) – zira, barberinmarja, jauhettu pippuri.
  • suola.
  • Valmistusmenetelmä

    Riisi huuhdellaan ensin huolellisesti viidellä vedellä, kaadetaan sen päälle vettä ja jätetään siihen.Jätä riisi veteen enintään 3 tunniksi.Leikkaa 3 cm:n viipaleiksi ja sulata lampaanrasva kattilassa, kuori sipulit pois.

    Laita sipulit leikattuina puolikkaiksi renkaiksi ja paista kullanruskeiksi.Puhdista karitsanliha suonista, leikkaa se samalla tavalla kuin laardi ja laita se sipulien kanssa, paista ruskeaksi.

    Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja paista puulastalla kimmoisiksi.Kaada sitten vettä kattilan sisällön tasolle asti ja anna hautua miedolla lämmöllä puoli tuntia.

    Ota kaksi valkosipulin päätä, huuhtele, leikkaa pohja pois ja laita kastikkeen pinnalle.Lisää mausteet ja suola ja hauduta vielä 20 minuuttia.Uzbekistanilainen pilaf on kirjaimellisesti käsittämätöntä ilman ziraa, joten se on erittäin toivottavaa.

    Poista sen jälkeen valkosipuli.Levitä esipesty, hieman paisunut riisi tasaisesti koko kattilan sisällön pinnalle.Kaada vettä sormen verran riisin tason yläpuolelle ja lisää liekkiä, jotta kaikki kosteus haihtuu.Kun vesi on haihtunut, sammuta tuli, peitä pilaf kattilan kannella ja pidä se lämpimänä.Jätä pilaf 30 minuutiksi.

    Kun pilaf on sekoitettu huolellisesti, aseta se kuumassa vedessä lämmitetylle laganille ja koristele sen päälle valkosipulinpäitä.

    Olen varma, että kaikki, joilla on onni maistaa uzbekkipilafiasi, pitävät siitä kovasti.Keitä sitä siis runsaalla lihaliemellä ja odota kohteliaisuuksia vaivannäöstäsi.

    Vinkki

    Pilafiin ei tarvitse lisätä barberia.Jotkut pitävät sen hapokkaasta mausta pilafissa, joten se riippuu siitä, kuka siitä pitää.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit