Kesäkurpitsan ja kesäkurpitsan tärkein ero on se, että niillä on murea liha, ohut kuori ja pienet, lähes näkymättömät siemenet.
Miten näitä vihanneksia valmistetaan oikein, kertoi BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Aloitetaan siitä, että kesäkurpitsaa syödään harvoin raakana: koska niiden liha on tiheää ja kuitumaista, ne vaativat lämpökäsittelyä.
Sen sijaan kesäkurpitsaa, jossa on ohut kuori ja rapea, murea ydin, syödään usein tuoreena.
Jos haluat grillata vihanneksia, on parempi valita kesäkurpitsa.
Niissä on vähemmän kosteutta, joten ne säilyttävät rapean rakenteensa grillauksen aikana.
Tiheytensä ansiosta nämä vihannekset voivat toimia ruokavalion vaihtoehtona pastalle, joka sisältää tunnetusti runsaasti hiilihydraatteja, tai lasagnen pohjana.
Mutta kesäkurpitsan aika tulee silloin, kun suunnitelmissa on valmistaa pataruokia, välipaloja ja paistoksia.Ne imevät helposti itseensä erilaisten mausteiden ja yrttien makua.
Kesäkurpitsoja ei kannata laittaa grilliin – ne muuttuvat todennäköisesti perunamuusiksi.
Jos reseptissä vaaditaan kesäkurpitsaa ja sinulla on vain kesäkurpitsaa, voit käyttää niitä – valitse vain nuoria, ohutkuorisia.Jos vihannekset ovat kypsempiä, kuori ne ja lisää kypsennysaikaa muutamalla minuutilla.