Kurpitsasta voi valmistaa paljon hyödyllisiä ja maukkaita ruokia.Lisäksi vihannes on yksinkertaisesti luotu herkullisten ja omaperäisten jälkiruokien valmistamiseen siitä.
Tässä on vain yksi niistä – turkkilainen kurpitsa pähkinöillä ja karamellin maulla.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, neljännen luokan leipuri kertoi meille, miten kokata.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan:
1.Kurpitsa on puhdistettava siemenistä ja kuoresta.
2.Leikkaa sitten hedelmäliha ei-paksuiksi paloiksi ja kaada päälle sokeria.
3.Siirrä kurpitsa ja vapautunut mehu 2 tunnin kuluttua leivinmuottiin ja lähetä aihio uuniin.
4.Paista vihanneksia 20 minuuttia 200 asteen lämpötilassa.Ota se sitten pois, käännä jokainen pala ympäri ja laita aihio takaisin uuniin vielä 15-20 minuutiksi.
5.Pilko tällä kertaa saksanpähkinät hienoksi muruksi ja ripottele ne kurpitsan päälle sen valmistuttua.Hyvää ruokahalua!