KotiRuokaMiinus 1 minuutti: täydellisen pastan valmistuksen salaisuus.

Miinus 1 minuutti: täydellisen pastan valmistuksen salaisuus.

Pastan keittämistä pidetään yhtenä helpoimmista kulinaristisista toimenpiteistä.

Ja silti monet kotiäidit eivät koskaan onnistu saamaan mahdollisimman maukasta ruokaa..

Lämpökäsittelyn aikana pasta menettää usein makunsa ja terveysvaikutuksensa.

Lisäksi ruokalaji voi olla liian pehmeää.

Jos kuitenkin noudatat yhtä yksinkertaista ruokasääntöä, pastasta tulee aina ruokahalua herättävää, terveellistä ja kohtuullisen kiinteää.

’Miinus 1 minuutti’ -säännön ydin

Monet emännät keittävät pastaa täsmälleen niin kauan kuin pakkauksessa ilmoitettu aika.

Belnovostin verkkopainoksen asiantuntija, neljännen luokan kokki, kokki ja leipuri Julia Arkhipova suosittelee kuitenkin toisenlaista strategiaa.

Asiantuntija ehdottaa pastan kypsennysprosessin pysäyttämistä tasan 1 minuutti ennen määriteltyä aikaa.

Toisin sanoen, jos valmistaja ehdottaa tuotteen kypsennystä 10 minuuttia, lämpökäsittelyn keston tulisi olla 9 minuuttia.

Tällöin lopputuloksena on al dente -makuinen pasta.Lautasesta tulee hieman kova.Mutta juuri tässä muodossa ruokalaji on mahdollisimman terveellinen ja maukas.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit