Perunamuusi ei aina ole niin laadukasta kuin odotamme.
Lautasessa voi olla kokkareita, jotka pilaavat positiivisen vaikutelman.
Joskus ongelmana voi olla vetinen maku.Näiden virheiden välttämiseksi on noudatettava tiettyjä sääntöjä, selittää lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Mitä 3 tärkeää asiaa ei saa unohtaa
Valitse tärkkelyspitoisia perunoita
Vain tällaiset lajikkeet sopivat perunamuusin valmistukseen.Tällöin perunamuusi on ilmavaa ja laadukasta.
Tärkkelyspitoisten perunoiden kuori on usein karkea ja karhea.
Viipalointi
Jotkut kotiäidit keittävät mukulat kokonaisina, mikä on oikea ratkaisu.Mutta perunoiden tulisi tällöin olla pieniä ja tasalaatuisia.
Voit siis yksinkertaisesti jakaa suuret mukulat pienempiin paloihin.
Kuivaaminen
Kun olet keittänyt perunat ja valuttanut veden, älä sammuta tulta heti ja ota kattilaa pois.Sen on annettava seistä puoli minuuttia liedellä.
Näin ylimääräinen kosteus poistuu.