Rasvaista suolaisen veden kalaa pitäisi olla ruokavaliossasi.Jokainen ravitsemusterapeutti vahvistaa tämän.
Terveellisistä kaloista helpoimmin saatavilla oleva on silakka.Se voi olla erittäin maukasta omin käsin suolattuna.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten toimia.
Tarvitaan:
Miten valmistaa
1.Puhdista kala, poista ruodot ja leikkaa 1,5-2 senttimetrin paksuisiksi paloiksi.
2.Valmista marinadi: kaada vettä kattilaan, lisää luettelossa olevat mausteet ja tee.
On suositeltavaa ottaa luonnollista teetä, ilman makuaineita ja lisäaineita.
3.Kiehauta marinadi, peitä kannella hautumaan.Odota, kunnes se jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
4.Laita valmis kala lasimuottiin tai -purkkiin, kaada marinadi ja laita valmiste jääkaappiin 24 tunniksi.
Tarjoile kasviöljyn ja hienonnetun sipulin kanssa – hyvää ruokahalua!