Monissa perheissä, erityisesti suurissa perheissä, keittoa keitetään useita päiviä kerrallaan.
BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, ei kuitenkaan kehota tekemään niin ja esittää useita syitä ’vastaan’.
Ensinnäkin, lämmitettynä ruokalaji ei ole enää yhtä ruokahalua herättävä ja houkutteleva kuin tuoreena.
Vihannekset, viljat, pastat ja palkokasvit keitetään ja liemi muuttuu sameaksi.
Mutta se on vain puolet ongelmasta: uudelleen lämmitetyistä alkuruoista tulee usein terveydelle vaarallisia.
Myrkytysriski on erityisen suuri, jos keittoa pidetään lämpimänä useita tunteja – monet emännät jättävät kattilan liedelle, kunnes se jäähtyy kokonaan, ennen kuin se laitetaan jääkaappiin.
Jos sinulla on tällainen tapa, yritä päästä siitä eroon mahdollisimman pian – tämä neuvo on erityisen tärkeä kuumalla säällä.
Tosiasia on, että liha-, kala- tai kanaliemi toimii erinomaisena kasvualustana taudinaiheuttajille, jotka alkavat 5-65 asteen lämpötiloissa lisääntyä aktiivisesti.
Mikrobien määrä kasvaa minuutti minuutilta, ja sen myötä vatsavaivojen tai ruokamyrkytyksen riski.