KotiRuokaMiksi vaaleanpunainen lohiliha muuttuu hapoksi sulatuksen jälkeen: se ei ole sinun syysi.

Miksi vaaleanpunainen lohiliha muuttuu hapoksi sulatuksen jälkeen: se ei ole sinun syysi.

Vaaleanpunaisen lohen lihaa käytetään laajalti ruoanlaitossa, mutta monet emännät, joilla on ollut tilaisuus ostaa sitä, kiinnittävät huomiota tämän kalan lihan epäilyttävään ’löysyyteen’.

Mistä voi olla kyse, kertoi verkkopainoksen ’BelNovosti’ asiantuntija, kokki Julia Arkhipova.

Pääsääntöisesti löysän vaaleanpunaisen lohen lihan syyllisiä ovat tuottajat, kuljettajat ja myyjät.

Kalan liha menettää usein gastronomisia ominaisuuksiaan toistuvien pakastus- ja sulatusjaksojen vuoksi.

Lihan laatuun vaikuttaa myös aika, joka kuluu pyydystämisen jälkeen ennen jäädyttämistä – joskus pyydystämisen ja tuotteen ensimmäisen jäädyttämisen välillä kuluu tunteja.

Lisäksi tämän kalan liha kärsii kuljetuksen ja varastoinnin aikana myymälöissä lämpötilan vaihtelujen vuoksi, jotka vaikuttavat kielteisesti pakastettujen tuotteiden laatuun.

Lisäksi on syytä ottaa huomioon, että kirjolohella on ympäri vuoden niin sanottuja ’kutumuutoksia’, eikä kutukalojen kalastusta ole kaikkialla kielletty.

Lopuksi on huomattava, että kalanliha voi menettää muotonsa ja muuttua hapankaltaiseksi myös ensimmäisen kerran jäädytettynä.

Tämä johtuu tuotteen ominaisuuksista, eikä sitä ole mahdollista muuttaa.Epäilyttävästä ulkonäöstään huolimatta vaaleanpunainen lohi pysyy kuitenkin syömäkelpoisena ja jopa maukkaana, kun se kypsennetään oikein.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit