KotiRuokaMiten leipoa herkullinen omenirulla: koko salaisuus on erikoistaikinassa.

Miten leipoa herkullinen omenirulla: koko salaisuus on erikoistaikinassa.

Jotta voit leipoa herkullisen omenarullan tavallisen charlotten sijaan, tarvitset erikoistaikinaa.’.

Tämän taikinan tekemiseen tarvitaan vain kolme ainesosaa.

Lehtemme asiantuntija, kokki ja neljännen luokan leipuri Julia Arkhipova on paljastanut herkullisen omenaleivonnan salaisuuden.

Tarvitaan:

  • jauhot – 300 gr.
  • Voi – 300 gr.
  • raejuusto – 300 gr.
  • omenat – 700-800 g.
  • ripaus suolaa.
  • sokeri – 4 rkl.л.
  • kanelia maun mukaan.
  • Miten valmistetaan

    1.Jäähtynyt voi raastetaan ja sekoitetaan jauhojen kanssa murumaiseksi.

    2.Lisää tuorejuusto, suola ja vaivaa taikina.Jauhojen määrä voi vaihdella rahkan koostumuksen mukaan.

    3.Puhdista pestyt omenat kuoresta ja sydämestä ja leikkaa pieniksi kuutioiksi.

    4.Lähetä ne paistinpannulle ja hauduta ne sokerin kanssa voissa.

    5.Kauli taikina ohueksi, levitä omenat tasaisesti, ripottele päälle sokeri-kaneliseosta ja kääri rullaksi.

    6.Aseta leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista esilämmitetyssä uunissa 180 asteessa 25-30 minuuttia.

    Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit