Toisinaan ilmestyy hyvin haitallisia vinkkejä leikkeleiden valmistukseen, jotka vain pilaavat liharuoan.’.
Joskus myös hyväksi havaituista neuvoista on enemmän haittaa kuin hyötyä.
Lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova kertoo, mitä aineksia ei missään nimessä kannata laittaa leikkeleisiin.
Minkä ainesosien kanssa kannattaa olla varovaisempi?
Kerma ja maito
Monelta saattaa kuulla, että maidon ja kerman käyttö tekee leikkeleistä kuulemma maukkaampia, mureampia ja laadukkaampia.Ensisilmäyksellä saattaa vaikuttaa siltä, että ajatus ei todellakaan ole huono.
Tämä on kuitenkin harhaluulo: leikkeleistä tulee kuivia ja mauttomia.Tosiasia on, että liha ja maitoproteiini eivät ole ’ystäviä’.
Kananmunat
Jotkut ottavat edelleen kananmunia mukaan leikkeleiden koostumukseen, vaikka monet ovat jo kauan sitten luopuneet tästä ajatuksesta.Tämä ainesosa tekee liharuoasta sitkeän ja kuivan.
On olemassa paljon vaihtoehtoja, jotka auttavat kotletteja säilyttämään muotonsa.Riittää, että otat vain leivän käyttöön ja vaivaat valmisteen kunnolla.