Tällä reseptillä voit valmistaa makrillia lämpimänä pääruokana ja tarjoilla sitä myös osana alkuruokaa tai salaattia.
BelNovosti-verkkolehden asiantuntijakokki Julia Arkhipovan mukaan kala osoittautuu herkullisen maukkaaksi, mureaksi ja uskomattoman tuoksuvaksi.
Ainekset 2-3 ruhon valmistukseen ovat seuraavat:
Ennen kypsennystä kala on puhdistettava ja suolistettava, pyrstö, pää ja evät on poistettava.
Sitten suolaa ja pippuroi ruho kaikilta puolilta kiinnittäen erityistä huomiota sisäpuolelle.
Tämän jälkeen kala kannattaa voidella sinapilla joka puolelta.Sinappi antaa ruokalajille erityistä viehätystä.Laita halutessasi sitruunaviipale jokaiseen kalaan.
Aseta kalat seuraavaksi leivontamuottiin ja peitä foliolla.
Paista kalaa 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 20 minuuttia.Poista sitten folio ja paista kalaa vielä 5-7 minuuttia – tämä riittää, jotta kala saa kultaisen kuoren.
Sinapin käytön ansiosta makrillista tulee erittäin mureaa, tuoksuvaa ja maukasta, mausteista.