On syytä ymmärtää, että öljyllä on minkä tahansa tuotteen paistamisessa kaikkea muuta kuin vähäpätöinen merkitys: se auttaa saavuttamaan laadukkaan kypsennyksen ja säilyttämään hyvät ruokahalua lisäävät ominaisuudet.
Tämä on erityisen tärkeää kalaa paistettaessa.
Liian kirkkaan makuiset öljyt voivat pilata kalan maun, sanoo lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Mihin kannattaa kiinnittää huomiota
Öljyt, jotka eivät todellakaan sovellu kalan paistamiseen
Puhdistamattomat öljyt on yliviivattava heti: useimmiten niillä ei ole tarvittavaa savupistettä.Esimerkiksi jalostamatonta kookosöljyä voi paistaa, mutta kalan maku pilaantuu.
Sulje pois myös öljyt, joissa on voimakas haju ja maku: se ei ole hyväksi ruoalle.
Mitä voit valita
Klassinen jalostettu rypsiöljy ja auringonkukansiemenpohjainen tuote pärjää hyvin paahdossa.Nämä vaihtoehdot ovat edullisia ja laadukkaita.
Voit parantaa kalan makua sulatetulla voilla.
Voit valmistaa ruokaa myös jalostetulla oliiviöljyllä tai maissiöljyllä.