Kalliin ja laadukkaan lihan pilaaminen on lähes mahdotonta: jopa aloitteleva kokki selviytyy tällaisesta tehtävästä.
Toisaalta jäntevää lihaa ei yleensä kannata edes riskeerata leikkeleiden tekemisessä.
Mutta kokenut kokki pystyy aina tekemään tällaisestakin lihasta mehukasta ja pehmeää, uskoo lehtemme kokkiasiantuntija Julia Arkhipova.
Mitä sinun täytyy tehdä tätä varten?
Ota suola
Kokeneet kokit neuvovat tätä tarkoitusta varten ottamaan karkeahionnan tuotteesta merellisen version.Tällöin lihasta tulee varmasti maukasta.
Ota annostellut palat ja hiero ne hyvin suolalla.
Lähetämme tuotteen jääkaappiin tunniksi.Sen jälkeen poistetaan suola pesemättä ja aloitetaan paistaminen.
Vodkan käyttö
Tämä menetelmä saattaa tuntua monista epätavalliselta, mutta sitä kannattaa kokeilla: halvimmatkin lihat sulavat suussa.
Kiloa päätuotetta kohti otetaan vain 50 ml alkoholijuomaa.Kaadetaan vodkaa lihan päälle ja aloitetaan paistaminen.
Älä huoli: maut eivät muutu millään tavalla.