KotiKasvitMiksi kokeneet puutarhurit haluavat istuttaa sipuleita talven alla: nimetään ei-ilmeisiä etuja.

Miksi kokeneet puutarhurit haluavat istuttaa sipuleita talven alla: nimetään ei-ilmeisiä etuja.

Kaikki eivät istuta sipuleita talven alle, vaan suosivat kauden alkua.

Kuitenkin monet kokeneet taatanviljelijät kylvävät mieluummin syksyllä.

Kuten käy ilmi, tällä lähestymistavalla on monia etuja.

Mitä ne ovat?

Tuholaiset

Myöhäisen istutuksen uskotaan suojaavan satoa sen pääviholliselta, sipulikärpäseltä.Lisäksi sipuli kiinnostaa yleensä vähemmän muita tuholaisia.

’Purkaa’ itseäsi kevättä varten.

Kauden alussa sinulla on jo paljon huolia ja tärkeitä asioita hoidettavana.Jos istutat sipulit syksyllä, voit käyttää aikasi keväällä.

Taudit

Monet kokeneet datsanviljelijät ovat onnistuneet huomaamaan, että sipulin istuttaminen talven alle vahvistaa kulttuurin vastustuskykyä.Tämän ansiosta se on vähemmän altis monille yleisille taudeille, kuten harmaahomeelle.

Sadonkorjuu

On syytä huomata, että tuoreet sipulit ilmestyvät pöytäänne paljon aikaisemmin.Mutta tämä ei ole tärkein etu.Talvisipulien sadonkorjuu tapahtuu noin keskikesällä.

Tämä tarkoittaa, että sinulla on aikaa korjata toinen sato minkä tahansa muun kasvin, jolla on riittävästi tätä aikaa kehittyä.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit