KotiKasvitMiksi daaliat eivät kuki: Kukkakauppiaan virheet ovat vastuullisia

Miksi daaliat eivät kuki: Kukkakauppiaan virheet ovat vastuullisia

Dahlioiden kukinnan voi keskeyttää vain ensimmäinen pakkanen.

Mutta on aikoja, jolloin kukkaviljelijä ei näe nuppuja lainkaan.Se johtuu hoitovirheistä.

Ei tarpeeksi valoa

Dahliat pitävät valoisista, auringon valaisemista sängyistä.Jopa kevyt varjostus voi saada daaliat kasvamaan huonosti ja kitumaan.

Tilanteen korjaamiseksi sinun on tarkastettava kukkapenkki huolellisesti rikkaruohojen poistamiseksi ja leikattava daalioita ympäröivät pensaat muotoilevasti.

Aikuisten pensaiden siirto on kuitenkin ajatus, joka on parasta hylätä, sillä kasvi voi joutua hyvin stressaantuneeksi juurivamman vuoksi.

Vääränlainen kastelu

Dahliat eivät siedä kuivuutta, joten sinun tehtäväsi on pitää maaperä kohtalaisen kosteana.

Kastelussa on tärkeää säilyttää tasapaino: maa ei saa kuivua, mutta on myös tärkeää, ettei kasveja kastella liikaa.Jos sadetta ei tule, kastele daaliat 3-4 päivän välein tai kuumalla säällä päivittäin.Käytä noin 5 litraa vettä pensasta kohti, joka kaadetaan juuren alle.

Puutteellinen nipistäminen

Ainoastaan matalakasvuiset ja kääpiödailiat eivät tarvitse apua – ne muodostavat sellaisenaankin reheviä pensaita täynnä nuppuja.

Korkeakasvuiset ja keskikasvuiset daaliat vaativat nipistämistä, jonka aikana floristi lyhentää kasvien latvoja.

Yleensä ensimmäinen nipistys tehdään, kun kasvissa on 4-5 paria aitoja lehtiä.Tämä tehdään irrottamalla varren yläosa sormilla tai desinfioiduilla saksilla.Tämän toimenpiteen jälkeen daalia alkaa aktiivisesti muodostaa sivuversoja, mikä johtaa silmujen määrän kasvuun.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit