Perunamuusia valmistettaessa moni kokki joutuu vaikeuksiin tarjoilemalla kuivaa ja siksi vähän ruokahalua herättävää lisuketta..
BelNovosti-verkkolehden asiantuntijan, kokki Julia Arkhipovan mukaan on olemassa yksi salainen ainesosa, jolla perunamuusin makua voi nopeasti parantaa.
Pienikin määrä sitä riittää tekemään kermaista ja silti erittäin ravitsevaa perunamuusia.
Kuinka tehdä täydellistä perunamuusia
Perunan lisuke valmistetaan seuraavasti.
Muussaa keitetyt perunan mukulat perunasurvimella.
Tässä vaiheessa on tapana lisätä maitoa ja pehmennettyä voita, kun taas salainen ainesosa on smetana.
Pyri käyttämään yksi ruokalusikallinen rasvaista smetanaa, jonka rasvapitoisuus on vähintään 20 prosenttia.Älä laita enempää, sillä liika smetana voi tehdä ruoasta liian hapanta.
Sekoita perunamuusi ennen tarjoilua huolellisesti ja lisää halutessasi hienonnettuja yrttejä.
Perunamuusista, joiden valmistuksessa on käytetty smetanaa, tulee ruokahalua lisäävää, mureaa ja maukasta.