KotiRuokaKuinka suolata laardi ilman säätämistä omassa mehussaan: siitä tulee pehmeää ja maukasta.

Kuinka suolata laardi ilman säätämistä omassa mehussaan: siitä tulee pehmeää ja maukasta.

Suolattu suola, jossa on lihakerros ja siitä tuleva valkosipulin aromi voi tehdä kenet tahansa vahvemman sukupuolen edustajan hulluksi.

Mikäs siinä – kauniit naisetkaan tuskin pystyvät vastustamaan ruokahalua herättäviä, mustalle leivälle aseteltuja, sinapilla ja suolakurkulla maustettuja laardipaloja..

Ruokahalun herättämisen sijaan kokeile itse suolata laardia BelNovosti-verkkolehden asiantuntijan, keittiömestari Julia Arkhipovan reseptin mukaan.

500 g:n painoista silava- tai sianlihakerrosta varten tarvitset:

  • Valkosipulia – 5-6 kynttä.
  • Suola – maun mukaan (vähintään 100 g).
  • Punainen tulinen pippuri – maun mukaan.
  • Laurinlehti – 3-4 kappaletta.
  • Mausteita halutunlaisesti (esim. mustapippuria, korianteria).
  • Leikkaa silava pieniksi, noin 3-4 senttimetrin kokoisiksi paloiksi – ei liian hienoiksi, mutta ne mahtuvat purkkiin.

    Valmista valkosipuli kuorimalla ja viipaloimalla se ohuiksi viipaleiksi.Piikittele jokaiseen laardipalaan varovasti valkosipulia ja lisää muita mausteita halutessasi.

    Hiero silava reilusti suolalla ja kuorruta punaisella tulisella pippurilla.

    Laita laakerinlehti puhtaan lasipurkin pohjalle ja laita silava siihen painamalla palat mahdollisimman tiiviisti yhteen.

    Peitä purkki kapron kannella ja jätä se huoneenlämpöön 3 päiväksi, ja tämän ajan päätyttyä siirrä purkki jääkaappiin tai kellariin.Säilytä laardi kylmässä, jotta se pysyy tuoreena ja maukkaana.

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit