Pesetkö kaikki elintarvikkeet perusteellisesti ennen ruoanvalmistusta? Silloin tämä artikkeli on sinua varten.
Asiantuntijat suosittelevat vahvasti joidenkin elintarvikkeiden pesemättä jättämistä.
Elintarvikkeet, joita ei voi pestä
Ensinnäkin, kana.Pohjois-Carolinan yliopiston amerikkalaistutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan kananlihan peseminen ennen kypsennystä lisää suolistoinfektion riskiä.
Tämä johtuu siitä, että raa’an broilerin pinnalla olevat bakteerit siirtyvät keittiövälineisiin, puhtaisiin astioihin ja käsiin, kun sitä pestään.
Kanan voi desinfioida vain lämpökäsittelyllä.Siksi pesun sijaan on parasta valuttaa ensimmäinen liemi.
Samasta syystä sianlihaa ja muuta lihaa ei suositella pestäväksi ennen kypsennystä.
Kananmunia ei myöskään pidä pestä ennen kypsennystä.Pesu vaarantaa kuoren eheyden ja bakteerit voivat päästä munaan.