KotiRuokaLuettelossa on elintarvikkeita, joita ei voi puhdistaa: muistakaa lopullisesti.

Luettelossa on elintarvikkeita, joita ei voi puhdistaa: muistakaa lopullisesti.

Pesetkö kaikki elintarvikkeet perusteellisesti ennen ruoanvalmistusta? Silloin tämä artikkeli on sinua varten.

Asiantuntijat suosittelevat vahvasti joidenkin elintarvikkeiden pesemättä jättämistä.

Elintarvikkeet, joita ei voi pestä

Ensinnäkin, kana.Pohjois-Carolinan yliopiston amerikkalaistutkijoiden tekemän tutkimuksen mukaan kananlihan peseminen ennen kypsennystä lisää suolistoinfektion riskiä.

Tämä johtuu siitä, että raa’an broilerin pinnalla olevat bakteerit siirtyvät keittiövälineisiin, puhtaisiin astioihin ja käsiin, kun sitä pestään.

Kanan voi desinfioida vain lämpökäsittelyllä.Siksi pesun sijaan on parasta valuttaa ensimmäinen liemi.

Samasta syystä sianlihaa ja muuta lihaa ei suositella pestäväksi ennen kypsennystä.

Kananmunia ei myöskään pidä pestä ennen kypsennystä.Pesu vaarantaa kuoren eheyden ja bakteerit voivat päästä munaan.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit