On tärkeää osata viipaloida sipuli itkemättä, sillä lähes kaikissa pääruuissa käytetään tätä komponenttia.
Rikki-ainesosa aiheuttaa kuitenkin usein kyyneleitä jopa vahvimmissa ja kestävimmissä ihmisissä.
Siksi kannattaa soveltaa tunnettuja kulinaarisia salaisuuksia käytössänne, jakaa kokemusta asiantuntija alalla ruoanlaitto lehden kokki Julia Arkhipova.
Mitä temppuja pystyy auttamaan
Jääkaappi
Monet ovat tietoisia siitä, että sipulit menettävät osan kyynelehtivistä kyvyistään, jos ne seisovat jääkaapin hyllyllä noin kymmenen minuuttia.
Sen jälkeen sen voi huoletta pilkkoa.
Pakastinlokero
Ja tässä kohtaa veitsen pitäisi ’levätä’ ennen kuin aloitat ruoanlaiton.Voit jättää tarvikkeen 5-10 minuutiksi.Tämä riittää aivan hyvin, jotta vältät itkun sipulin kanssa työskennellessäsi.
Lautanen kylmää vettä
Jos joudut viipaloimaan useamman kuin yhden sipulin, kannattaa varautua.Lautaselle kannattaa kaataa kylmää vettä.Lisää muutama jääkuutio, jos mahdollista.
Aseta astia pöydälle ja käsittele veistä säännöllisesti kypsennyksen aikana.