KotiKasvitMiten pelastaa porkkanat tuholaisilta: yleensä hukkaan menevä raaka-aine auttaa

Miten pelastaa porkkanat tuholaisilta: yleensä hukkaan menevä raaka-aine auttaa

Jokainen puutarhuri ja puutarhaviljelijä joutuu elämänsä aikana tekemisiin tuholaisten ja tautien kanssa.

Pyrkiessään löytämään paitsi tehokkaita myös ympäristöystävällisiä torjuntakeinoja monet puutarhurit turvautuvat luonnonvaroihin, joista yksi on valkosipulin kuori.

Mikä on valkosipulin kuorien arvo

Tällä luonnonmateriaalilla on voimakkaat antibakteeriset ja sienitautien torjuntaominaisuudet.

Jos siis keräät ja säästät kuoret tulevaa käyttöä varten sen sijaan, että heität ne pois, voit luoda tehokkaan kasvinsuojeluaineen ilman lisäkustannuksia.

Miten valmistetaan valkosipuli-infuusiota

Täytä ämpäri valkosipulin kuorilla ja täytä se vedellä niin, että neste peittää sisällön kokonaan.Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että 10 osaa vettä käytetään 1 osaa kuorta kohti.

Jätä astia pimeään huoneenlämpöön viikoksi.Noin 7 päivän kuluttua havaitaan käymisestä kertovia merkkejä: ne ovat kuplia pinnalla ja voimakas haju.

Tässä vaiheessa infuusiota on sekoitettava ja sen on annettava seistä, kunnes kuplinta lakkaa.Tämä voi kestää muutamasta tunnista vuorokauteen.

Siinä kaikki – valkosipulin kuoriliuos on valmis suojaamaan sänkyjäsi porkkanankoilta, sienitaudeilta ja muilta vaivoilta.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit