Klassinen resepti marinoidulle tomaatille on kokonaisia vihanneksia sipulin ja tuoksuvan pippurin kanssa.
Välipala, joka on talvella aina kätevä pöydässä.Mutta on olemassa tapa valmistaa tomaatteja talveksi, joka ei häpeä laittaa juhlapöytään.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten kokata.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Valitse valssaukseen kermatomaatteja, joiden hedelmäliha ja kuori ovat tiiviitä.Ne on pestävä ja leikattava neljään osaan.
2.Laita ne kulhoon, ripottele päälle suolaa, sokeria, korianteria ja lisää puristettu valkosipuli.Sekoita ja lisää etikka ja kasviöljy, jätä 15 minuutiksi.
3.Laita aihio steriloituihin purkkeihin yläreunaan asti ja peitä kannella.
4.Lähetä purkit kattilaan, jossa on vettä, ja laita kaikki tulelle steriloitumaan 15-20 minuutiksi.
5.Kun purkit ovat valmiit, käärimme ne kokoon, käännämme ne ylösalaisin ja pidämme niitä ruudun alla, kunnes ne ovat jäähtyneet, ja laitamme ne sitten pois säilytystä varten.