Harvoin on ruokalaji ilman sipulia.Jos leivonnaisia ja jälkiruokia ei oteta huomioon, sipulia on kaikkialla.
Keiton keittäminen, kalan tai lihan keittäminen, pataruoat, valmisruoat ja muut gastronomiset herkut menettävät ominaisuutensa, jos sipulit jätetään pois.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten sipulit leikataan ja ei itketä.
Ensinnäkin veitsi
Se ei toimi, jos et leikkaa sipuleita terävimmällä veitsellä.
Veitsi, jossa on paljon hienoja hampaita, ei myöskään ole suositeltava.
Veitsi, jossa on terävä ja ohut terä, on paras tähän toimenpiteeseen.
Toiseksi vettä
Kostuta leikkuulauta ja veitsi kylmässä vedessä ennen viipalointia.
Kolmanneksi sipulit
Ennen sipulin viipalointia – laita se kylmään veteen pariksi minuutiksi.
Jos aika sallii, voit pitää sitä 20-30 minuuttia jääkaapissa.
Alhaisempi lämpötila tekee sipulimehusta vähemmän ärsyttävää.