KotiKasvitMiten valita laadukkaat taimet: Näiden neuvojen avulla ostoksesi ei varmasti tuota pettymystä.

Miten valita laadukkaat taimet: Näiden neuvojen avulla ostoksesi ei varmasti tuota pettymystä.

Luultavasti jokaista taimia ostamaan lähtevää puutarhaajaa askarruttaa kysymys: miten valita valtavasta valikoimasta yksilöitä, joille on ominaista erinomainen terveys ja jotka tuottavat hyvän sadon?

BelNovosti-verkkopainoksen asiantuntija, agronomi ja maisemasuunnittelija Anastasia Kovrignyh kertoi, miten taimet valitaan pätevästi.

Hedelmäpuut ja pensaat

On parempi valita kotimaisia hedelmä- ja marjapuita tai sellaisia, joita on kasvatettu maissa, joissa on samanlainen ilmasto.

Jos haluat istuttaa tietyn lajikkeen, mutta epäilet sen soveltuvuutta alueesi olosuhteisiin, kysy neuvoa paikallisilta viljelijöiltä tai erikoisliikkeiden myyjiltä.

Heillä saattaa olla jo kokemusta tästä lajikkeesta, ja he voivat antaa hyödyllisiä suosituksia.

Koristekasvit

Maahantuodut taimet ovat kuitenkin myös huomionarvoisia – koriste- ja eksoottisten kasvien osalta.

Yksi silmiinpistävä esimerkki on wisteria, joka on yhä suositumpi naapurustossamme.Vaikka sitä tuodaan pääasiassa Hollannista ja Saksasta, nämä lajikkeet ovat erittäin kestäviä.

Wisterian juuristo kestää jopa kovia pakkasia, joten sitä voi istuttaa turvallisesti.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit