KotiRuokaPaksu, runsas ja ruokahalua herättävä: miten valmistetaan tšekkiläistä valkosipulikeittoa - monien herkkusuiden...

Paksu, runsas ja ruokahalua herättävä: miten valmistetaan tšekkiläistä valkosipulikeittoa – monien herkkusuiden ihastamaa ruokaa.

Tšekkiläinen valkosipulikeitto koostuu pienestä määrästä ainesosia.Ja kaikki ne ovat yksinkertaisia ja edullisia.

Tästä huolimatta ruokalaji on todellinen keittiömestariteos.

Keitto on runsas, täyteläinen ja erittäin kirkkaan makuinen.

Ei siis ole mikään yllätys, että ruokalajista on tullut monien tšekkiläisten lisäksi myös muiden maiden herkkusuiden suosikki.

Neljännen luokan kokki, kokki, leipuri Julia Arkhipova kertoi, miten tšekkiläinen valkosipulikeitto valmistetaan.

Tšekkiläisen valkosipulikeiton resepti

Ota iso kattila, laita siihen 400 grammaa sianlihaa ja täytä se 1,5 litralla kylmää vettä.

Laita täytetty kattila liedelle ja kytke liesi päälle.

Kun kattilassa oleva neste alkaa kuplia, poista vaahto lusikalla, heitä laakerinlehti kattilaan ja laske lämpö alhaiselle tasolle.

Lihan kypsennyksen aikana ota 3 perunaa, kuori ne ja leikkaa ne kuutioiksi.

Kuori seuraavaksi yksi sipuli ja pilko vihannes samalla tavalla kuin perunat.

Seuraavaksi hienonnettu sipuli paistetaan.Kun vihannes muuttuu kullanruskeaksi, lisää 3 hienonnettua valkosipulinkynttä.

Tämän jälkeen kuutioi kaksi viipaletta ruisleipää ja paista saadut palat.Tuloksena on korppujauhoja, joita tarvitset ruokaa koristellessasi.

Kun sianliha on valmista, ota toinen kattila, laita silputtu liha siihen ja kaada siihen aiemmin pilkotut perunat, kaada saatu seos sitten siivilöidyn liemen päälle.

Aloita tämän keiton keittäminen.Kun perunat ovat kypsiä, lisää astiaan aiemmin valmistettu valkosipuli- ja sipulisekoitus ja kaada joukkoon yksi raaka kananmuna (ohuena pisarana).Toisena lisänä voit käyttää hienonnettuja yrttejä.

Keitto, johon on lisätty lähes kaikki ainekset, on saatettava kiehuvaksi.

Tämän jälkeen kattila on poistettava liedeltä.Osa keitosta on kaadettava lautasille.Jokainen annos tulisi ’koristella’ korppujauhoilla.

Valmis! Keitto yllättää sinut miellyttävästi ruokahalullaan ja ravitsevalla maullaan.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit