Moni unohtaa joskus, kuinka helppoa on pilata jopa laadukas kahvi.
Joskus riittää, että keittämiseen käytetään väärän lämpöistä vettä.
Jos et halua pilata kahvia, lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova suosittelee noudattamaan tiettyjä sääntöjä.
Mistä ne koostuvat?
Vaahdon tuntijoille
Ei vain kahvinkeitin voi yllättää sinut näyttävällä cremalla.Sinun tarvitsee vain käyttää keittopannua sen valmistamiseen.Heti kun kahvi alkaa ’nousta’, se on poistettava keittimestä.
Tällöin crema säilyy myös tarjoilussa.
Lämpötilan valinta
Jos pidät täyteläisestä ja katkerasta kahvista, veden lämpötilan tulisi olla noin 95 celsiusastetta.Sama sääntö koskee väkevien juomien ystäviä.
Jos pidät miedommasta kahvin mausta, vesi kannattaa jäähdyttää 89 asteeseen.Näin juomasta tulee hyvin herkkä ja lempeä.
Kansi
Kaikki eivät tiedä, että kun kahvia keitetään mukissa, on käytettävä kantta.Tällöin voit säilyttää rikkaan maun ja kirkkaan aromin.