Kurkkuja on tapana marinoida herukanlehtien, piparjuuri, jopa sinapin kanssa.Harvinainen emäntä uskaltaa sellaiseen kokeiluun laittaa marjoja purkkiin kurkkujen kanssa.
Yllätä kotiväki kurkuilla, joissa on punaherukoita ja basilikaa.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, kokki, neljännen luokan leipuri, kertoi, miten kokata.
Tarvitaan:
Miten kokata
1.Liota puhtaat kurkut kylmässä vedessä ja leikkaa kärjet.
2.Asettele puhtaiden purkkien pohjalle piparjuuren lehdet, kirsikat, basilika ja herukat, pippuriherneitä, sitten valkosipulia, kurkkuja ja päälle marjoja ja tilliä.
3.Tee suolaliemi lisäämällä sokeri ja suola veteen ja kiehauta se, kaada se sitten purkkeihin ja peitä kannella.
4.Steriloi aihioita 5-10 minuuttia kiehuvassa vedessä ja kääri kannet.
Käännä ne ympäri ja laita kurkut jäähtymisen jälkeen varastoitavaksi.