KotiRuokaMiten eilisen perunamuusista tehdään kulinaarinen mestariteos: resepti perunan 'pesille' vaiheilla.

Miten eilisen perunamuusista tehdään kulinaarinen mestariteos: resepti perunan ’pesille’ vaiheilla.

Jäikö eilisestä illallisesta paljon perunamuusia yli?

Sinulla ja perheelläsi ei ole halua syödä tuota lisuketta loppuun? No, me ymmärrämme: uudelleen lämmitetty perunamuusi ei ole yhtä maukasta kuin vastavalmistettu perunamuusi.

Mitä lautaselle sitten tehdään? Heittää se pois?

Ei tietenkään! Perunamassasta voidaan nimittäin tehdä todellinen kulinaarinen mestariteos.

Tätä varten sinun täytyy antaa koristeelle tietty muoto ja käyttää muutamia lisäaineita.

Lopputuloksena on kauniita ja erittäin maukkaita ’pesiä’.

Tämän mielenkiintoisen ruokalajin reseptin jakoi Julia Arkhipova, Belnovosti-verkkopainoksen asiantuntija ruoanlaiton, kokin ja neljännen luokan leipurin alalla.

Miten tehdä perunan ’pesiä’

Ensin on valmistettava täyte.

Pese 400 grammaa sieniä, pilko ne ja lähetä näin saadut sienipalat kuumennetulle paistinpannulle.

Lisää parin minuutin kuluttua hienonnettu sipuli (puoli sipulia riittää), yksi raastettu porkkana, pari ruokalusikallista smetanaa ja lempimausteesi.

Paahda kasvis- ja sieniseosta 7 minuuttia.

Kun seos on lämpökäsitelty, muodosta perunan ’pesiä’.

Ota leivinpelti, vuoraa se pergamenttipaperilla, peitä materiaali kasviöljykerroksella ja asettele muutama ’vuori’ perunamuusia.Tee kuhunkin ’liukumäkeen’ syvennys, johon asetat lämmitetyn kasvis- ja sieniseoksen.

Valmiita ’rakennelmia’ täytteineen paistetaan 20 minuuttia.

Tuloksena on ruokahalua herättävän näköinen ruokalaji, joka varmasti miellyttää sekä sinua että perhettäsi maullaan.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit