Kurpitsa säilyy kauniisti useita kuukausia, mutta se ei tarkoita, etteikö vihannes soveltuisi talvivalmisteluihin.’.
Kurpitsasta voidaan valmistaa sose, jota voidaan käyttää lähes mihin tahansa talven tilaisuuteen, keittojen ja paistosten valmistamisesta maukkaisiin leivonnaisiin.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – neljännen luokan kokki, leipuri kertoi, miten edetä.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Kuorittu kurpitsan hedelmäliha on leikattava pieniksi paloiksi ja laitettava sitten lihamyllyn läpi.
2.Lisää kurpitsasoseeseen sokeria maun mukaan.Paljon riippuu vihanneksen makeudesta.Likimääräinen laskelma on 50-100 grammaa sokeria vihanneskiloa kohti.
3.Lisää sitten puoli kupillista vettä, sekoita ja laita pannu tulelle.Voit tehdä perunamuusia, johon on lisätty vaniljaa tai kanelia keitettäessä.
4.Keitä kannen alla miedolla lämmöllä.Kurpitsan on annettava mehustua, kiehauta sose sitten ja sammuta.
Kaada aihio steriloituihin purkkeihin, kääri ja jäähdyttämisen jälkeen laita purkit säilytykseen.Hyvää ruokahalua!