Kalan paistamisen yhteydessä monet ihmiset kohtaavat ongelman erityisestä hajusta.
Vaikka sinulla olisi hyvä liesituuletin asennettuna, haju voi silti olla sitkeä ja pistävä.
Tällaisessa tapauksessa on parempi miettiä etukäteen vaihtoehtoja, joilla tästä ongelmasta pääsee eroon, sanoo lehtemme ruoanlaittoasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Mitä salaisuuksia kannattaa tietää
Kalan laji
On tärkeää muistaa, että jokikaloilla on voimakkain ja pistävin haju.Tästä syystä on tärkeää valmistaa se erityisellä tavalla, jotta hajusta päästään eroon.
Merikalalajikkeet sen sijaan ovat käytännössä hajuttomia.
Maito
Tämä menetelmä ei ainoastaan auta neutraloimaan itse hajua, vaan myös poistamaan mahdolliset epämiellyttävät makuvivahteet.Se on ihanteellinen valmiste jokikalojen paistamiseen.
Riittää, että tuote jätetään maitokulhoon vain 15 minuutiksi.
Sitruuna
Tämä menetelmä sopii sekä joki- että merikaloille.Voit lisätä marinadiin sitruunamehua.Voit hieroa kalaa sitruunaviipaleella ennen kypsennystä.
Tai voit laittaa viipaleen sitrushedelmää jokaisen palan päälle paistamisen aikana.