Moni luulee, että sipulien paistaminen on helpoin kulinaristinen tehtävä, jonka jopa kokematonkin pystyy helposti hoitamaan.
Kaikista sipuleista tulee kuitenkin erilaista.
Kannattaa ymmärtää, että koko ruokalajin laatu riippuu pitkälti tästä komponentista, sanoo lehtemme kokkiasiantuntija, kokki Julia Arkhipova.
Siksi jotkut kokeneet kotiäidit ottavat käyttöön erityisiä lisäkomponentteja sipulien paistoprosessissa.
Mitä se antaa
Soodan rooli
Jos lisäät vain yhden hyppysellisen ruokasoodaa, paistetut sipulit kirjaimellisesti muuttuvat.Vihanneksesta tulee kauniin värinen ja erittäin miellyttävän sävyinen.
Ruokasooda neutralisoi myös sipulien erikoisen hajun.
Miksi lisätä sokeria
Ja tämän kulinaarisen tempun avulla voit hemmotella todellisia karamellisoituja sipuleita, jotka ovat minkä tahansa ruokalajin ’kohokohta’.
Positiivisen vaikutuksen aikaansaamiseksi riittää puoli teelusikallista sokeria.
Tavallisen sokerin lisäksi voidaan ottaa käyttöön myös ruokosokerin ja ruskean sokerin muunnoksia.