KotiKasvitKeskeinen ainesosa orkidean menestyksekkääseen viljelyyn on sitruuna.Opi, miten sitä käytetään oikein.

Keskeinen ainesosa orkidean menestyksekkääseen viljelyyn on sitruuna.Opi, miten sitä käytetään oikein.

Orkideoiden terveys riippuu juurten ja lehtien terveydestä.Jos haluat ikkunalaudallesi kauniin kukkivan kasvin, huolehdi lehdistä, jotta ne ovat vahvat, kirkkaan vihreät ja kiiltävät.

Voit kertoa, kuinka terve orkidea on, katsomalla sen juuria ja lehtiä.Niiden ulkonäkö kertoo aina, miten kukka voi.

Lehtemme asiantuntija Anastasia Kovrignyh, maataloustutkija ja maisemasuunnittelija, muistutti kukkaviljelijöitä tärkeimmistä asioista.

Vaikka orkideoita pidetään vaikeina kasveina, niiden hoitaminen ei ole niin pelottavaa kuin miltä se saattaa tuntua.

Kuten muidenkin kukkien kohdalla, sinun on tunnettava kasvi hyvin, luettava siitä ja opittava muutamia niksejä, jotta se pysyy hyvännäköisenä ja kauniina.

Tarkista juuret ja lehdet säännöllisesti

Mädät, homehtuneet ja kuivat juuret on poistettava mahdollisimman pian.Ne voivat nimittäin sairastuttaa kasvin ja viedä siltä kasvuun ja kukintaan tarvittavaa energiaa.

Lehtien ulkonäön osalta niiden tulisi olla kiinteitä, väriltään selvästi vihreitä ja vailla vaurioita ja tummia täpliä.

Jos ne kuitenkin kallistuvat alaspäin, kuihtuvat ja menettävät väriä, tiedä, että jokin on vialla.Kukkasi ei tule kukkimaan.Lehdet ovat erittäin tärkeitä kasvin elinvoimaisuuden kannalta.Siksi on hyvä tietää, miten niitä hoidetaan oikein, jotta ne pysyvät kiiltävinä ja raikkaina.

Lisäksi opit tekniikoita, joiden avulla voit elvyttää kasvisi ja ehkäistä mahdollisia tauteja.

Sitruuna on loistava apuri

Orkidean lehtien hoitoon ja elvyttämiseen tarvitset yhden tavallisen sitruunan.

Miksi juuri sitruunaa? Koska sillä on antioksidanttisia ja desinfioivia ominaisuuksia.Se suojaa kasvia erilaisilta taudeilta ja karkottaa tuholaisia.

Sitruuna on myös erinomainen kaliumin ja C-vitamiinin lähde, joka on välttämätön lehtien kasvulle.C-vitamiinia tarvitaan erityisesti uusien lehtien kasvuun.Jo muutama tippa sitruunamehua riittää.Ei enempää eikä vähempää.

Orkideoiden lannoittaminen sitruunamehulla

Orkideoiden lannoittamiseksi on hyvä sekoittaa yksi lasillinen puhdasta vettä sitruunamehuun.Määrän tulisi olla noin 200 ml vettä ja 10 tippaa sitruunamehua.

Levitä liuos pumpulipuikolle ja kostuta lehdet.Tämä ei ainoastaan lannoita kasvia, vaan myös suojaa sitä taudeilta ja tuholaisilta.

Muista, että myös lehtien tyvi on käsiteltävä, sillä siellä voi olla hyönteisten tai joidenkin tautien jäämiä.

Käsittele lehdet kerran viikossa veden ja sitruunamehun liuoksella.

Voit pian odottaa uusia kukkia terveiltä ja hyvin lannoitetuilta kasveilta, sillä vesi ja sitruuna antavat kukille lisää elämää, voimaa ja terveyttä, aivan kuten ihmiskehollekin.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit