KotiKasvitMistä huomaa, että kurpitsat ovat kypsiä: tärkeimmät merkit on listattu.

Mistä huomaa, että kurpitsat ovat kypsiä: tärkeimmät merkit on listattu.

Työskenneltäessä minkä tahansa datsan sadon kanssa on noudatettava yksinkertaisia sääntöjä.

Niitä ei saa ottaa pois liian aikaisin, mutta niitä ei myöskään saa pitää sängyllä pidempään kuin on tarpeen..

On siis tiedettävä, milloin tietty sato korjataan.Moni ei muista kurpitsoista datsa-aikana, koska viljely on helppohoitoista ja vaatimatonta.Kuitenkin myös ne on korjattava ajoissa.

Mitkä merkit kehottavat

Arvioi kurpitsaa visuaalisesti

Jos muistat, mitä kurpitsalajiketta istutit, katso kypsän sadon kuoren väriä.Jos väri on sellainen kuin pitääkin, voit aloittaa sadonkorjuun.

Katso myös kurpitsan kuorta: kiillon pitäisi väistyä mattaisuuden tieltä.Jos näin on, kurpitsa on valmis korjattavaksi ja varastoitavaksi.

Audio

Monet tietävät, että kurpitsan ’kypsyyden’ huomaa kuulemalla.Voit tehdä tämän menemällä ja napauttamalla hedelmää.Tunnusomaisten vaimeiden äänien kuuluminen osoittaa, että voit poistaa sadon.

Muita merkkejä

Kypsän kurpitsan kuori sietää hyvin kevyttä painamista ja säilyttää muotonsa, joten sitä voi painaa.Kypsän kurpitsan varret tulevat hyvin tukeviksi, mutta lehdet ovat lähes kokonaan kuihtuneet.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit