Munakoisoja voi valmistaa sekä korealaiseen että thaimaalaiseen tyyliin, eikä jälkimmäisestä muunnelmasta tiedetä paljon.
Tästä huolimatta alkuruoka on herkullinen, omaperäinen ja helpompi valmistaa kuin miltä näyttää.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki, leipuri, kertoi, miten se valmistetaan.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Leikkaa munakoisot pitkiksi litteiksi suikaleiksi, hiero päälle öljyä, ripottele päälle suolaa ja pippuria ja paista 180-200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.
2.Paahda maapähkinät kuivalla pannulla keskilämmöllä.Sen pitäisi ruskistua.
3.Pilko salottisipulit, purista limetin mehu, kaada se sipulien päälle, lisää korianteri, vihreät sipulit, valkosipuli ja sokeri.Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi tahnaksi.
Mausta maun mukaan suolalla ja mausteilla.
4.Hienonna maapähkinät, dippaa munakoisot valmiiseen kastikkeeseen ja ripottele päälle maapähkinämuruja.Hyvää ruokahalua!