Monet ihmiset ovat päässeet kokemaan thaimaalaista ruokaa matkoillaan tai vierailemalla tietyissä ravintoloissa.
Sitä voidaan ehdottomasti kutsua yhdeksi omaperäisimmistä..
Thaimaalainen keittiö antaa mahdollisuuden tarkastella tuttuja ruokia aivan eri näkökulmasta, sanoi lehtemme kulinaristina toimiva kokki Julia Arkhipova.
Miten kokata kanaa thaimaalaisen reseptin mukaan?
Ainesosaluettelo
– 700 grammaa kanafileetä;
– 200 ml kookosmaitoa;
– Lusikallinen suolaa ja kaksi lusikallista sokeria;
– viisi valkosipulinkynttä;
– mausteet (puolikkaan pieni lusikallinen currya, neljännes teelusikallinen kurkumaa, mustapippuria ja korianteria, puolikkaan iso lusikallinen sitruunaruohoa);
– paistoöljy (mieluiten kookosöljyä).
Valmistusmenetelmä
On syytä huomata, että tässä reseptissä kana on jaettava viipaleiksi, ja paistamiseen käytetään vartaita.Ensin valmistetaan marinadi.Lähetämme tehosekoittimen kulhoon kaikki määritetyt mausteet, hienonnettu valkosipuli, sokeri, suola ja kookosmaito.Se on erityinen marinadi, joka antaa kanalle epätavallisen äänen.
Jos pidät mausteisesta keittiöstä, lisää lisää chilijauhetta ja inkiväärijauhetta.Anna kanan olla marinadissa noin puolitoista tuntia.
Siirry sen jälkeen paistamaan kookosöljyssä.