Riisi on universaali tuote, jota voidaan käyttää sekä pää- että jälkiruokien valmistukseen..
Ja jos valmistamme useimmiten lisukkeita, risottoa ja pilafia, niin makea puuro liittyy pääasiassa vauvanruokaan..
Kannattaa kuitenkin kokeilla reseptiä, joka sopii täydellisesti sekä lasten ruokalistalle että aikuisten ruokavalioon, toteaa kokki Julia Arkhipova, lehtemme kulinaarinen asiantuntija.
Kuinka keittää riisipuuroa suklaalla?
Tuotteet
– puoli lasillista riisiä;
– kaksi lasillista maitoa;
– iso lusikka kaakaota;
– puolikas suklaapatukka;
– kaksi suurta lusikallista sokeria (voit lisätä vaniljaa haluttaessa);
– vähän suolaa.
Keittoprosessi
Sinun on ensin huuhdeltava riisi ja valittava sitten sopiva pannu.Sekoita siinä heti suola sokerin ja kaakaon kanssa, jolloin saavutetaan homogeeninen koostumus.
Lisää riisi ja sekoita uudelleen.
Kun olet lisännyt maidon, keitä astiaa neljäsosa tuntia.Muista, että puuroa tulee sekoittaa.Kun puuro on valmis, lisää raastettu suklaa.
Täydellinen makea ja herkullinen ruokalaji on valmis tarjottavaksi.