KotiRuokaCharlotten sijasta voidaan valmistaa resepti hyytelöpiirakkaa varten, jossa on epätavallinen täyte.

Charlotten sijasta voidaan valmistaa resepti hyytelöpiirakkaa varten, jossa on epätavallinen täyte.

Syksyn lähestyminen on perinteistä kotileivon aikaa.Yksinkertaisin resepti on charlotte omenoiden kanssa..

Piirukka on niin tunnistettava ja tuttu, että sitä on yksinkertaisesti mahdotonta syödä loputtomasti.Puhutaanpa maukkaasta vaihtoehdosta.

Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova, neljännen luokan kokki ja leipuri, kertoi kuinka tehdään lihahyytelöinen luumupiirakka.

Tarvitset:

  • luumu 500 gr.
  • jauhoja 250 gr.
  • munat 3 kpl.
  • smetana 20% 130 gr.
  • sokeri 80 gr.
  • sooda 1 tl.l.
  • sitruunahappoa 0,5 tl.l.
  • kasviöljy 50 gr.
  • ripaus suolaa.
  • voita,.
  • tomusokeria.
  • Kuinka kokata

    1.Leikkaa puhtaat luumut puoliksi ja poista kivet.

    2.Vatkaa munat sokerin (60 g) kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää suola, kasviöljy ja smetana.

    3.Vatkaa ja siivilöi jauhot pienissä erissä, lisää sitruunahappo ja sooda ja sekoita sitten taikina.

    4.Voitele uunivuoka voilla, kaada taikina joukkoon, aseta luumut leikkuupuoli ylöspäin upottamalla ne taikinaan.

    5.Ripottele päälle sokeria (20 g), valinnaisesti kanelia ja paista 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 45-50 minuuttia.

    Kakku poistetaan muotista, kun se on jäähtynyt ja ripottele päälle tomusokeria.Hyvää ruokahalua!

    Jari
    Jari
    Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

    JÄTÄ VASTAUS

    Kirjoita kommenttisi!
    Kirjoita nimesi tähän

    Suosituimmat

    Viimeaikaiset kommentit