KotiRuokaEi enää perunoiden viipaloimista ranskalaistyyliseen lihaan: tee se eri tavalla, ja ruokalajista...

Ei enää perunoiden viipaloimista ranskalaistyyliseen lihaan: tee se eri tavalla, ja ruokalajista tulee paljon maukkaampi

Monet kokit tekevät vakavan virheen valmistettaessa ranskalaistyylistä lihaa.

He viipaloivat perunat ympyröiksi..

Tätä vaihtoehtoa vihannesten valmistamisesta kansanruokaan sisällytettäväksi on vaikea kutsua oikeaksi.

Yöperuna pitäisi pilkkoa eri tavalla.Tällöin lautasesta tulee paljon ruokaisampi.

Esimerkiksi neljännen luokan kokki ja leipuri, kokki ja leipuri Julia Arkhipova neuvoo, ettei ranskalaistyyliseen lihaan kannata pilkkoa perunoita, vaan raastaa ne.

Miten raastetut perunat ovat parempia kuin viipaloidut perunat

Vastaus tähän kysymykseen on hyvin yksinkertainen: leivottuina tällaiset vihannekset pystyvät paljon paremmin imemään itseensä muista ainesosista leivonnan aikana vapautuvia nesteitä.

Näin ollen raastetut perunat ’vievät’ lihan ja sipulin mehun.Lisäksi vihannes imee majoneesia täydellisesti.

Tämän seurauksena ruokalaji osoittautuu monta kertaa maukkaammaksi.

Käytä siis ensi kerralla perunoiden pilkkomiseen mieluummin raastinta kuin veistä.

Laita näin syntynyt ’olki’ leivontaan muottiin.Ja aseta sitten muut kerrokset: majoneesi, sipuli, liha, juusto.

Aiemmin asiantuntija jakoi reseptin erittäin maukkaisiin ranskalaistyylisiin leikkeleisiin.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit