Aasialainen keittiö on kuuluisa monista todella ruokahalua herättävistä ruokalajeista.
Lisäksi Aasiassa on erityinen lähestymistapa liharuokien valmistukseen.
Osa tästä lähestymistavasta tarkoittaa, että tässä osassa maailmaa ei tavallisesti marinoida lihaa kefiirissä tai etikassa.
Toisin sanoen aasialaiset pyrkivät välttämään happamien nesteiden käyttöä lihapalojen pehmentämisessä.
Soijakastiketta sen sijaan käytetään laajalti, ja se tuo lihaan aivan erityistä pehmeyttä.
Belnovostin verkkopainoksen kokkiasiantuntija, neljännen luokan kokki ja leipuri Julia Arkhipova on tuonut esille tämän tärkeän asian.
Miksi lihaa ei pidä marinoida etikassa tai kefiirissä
Kyllä, nuo nesteet pehmentävät lihaa varsin hyvin.
Kuitenkin, on yksi vakava ongelma: jos lihaa säilytetään tällaisessa marinadissa pidempään kuin olisi suositeltavaa, saattaa tuloksena olla sitkeä ja kuivakka ruoka.
Samankaltainen vaikutus voi syntyä, jos marinadeissa on liikaa happamuutta.
Miksi soijakastike on hyvä marinadi
Tämän tuotteen käyttö takaa lihan tehokkaan pehmenemisen.
Lihavalmisteet säilyttävät mureutensa ja mehukkuutensa, vaikka ne olisivatkin soijakastikkeessa liian pitkään.
Soijapavun käymistuote on myös hyvä vaihtoehto, koska toisin kuin etikka, se sisältää monia ihmiskeholle tärkeitä ravintoaineita. Tämä marinadi tekee liharuoasta myös terveellisemmän.