KotiRuokaEi rapea, jäykkä ja kiinni sähköisessä vohvelikoneessa: miksi vohvelit voivat epäonnistua.

Ei rapea, jäykkä ja kiinni sähköisessä vohvelikoneessa: miksi vohvelit voivat epäonnistua.

Sähköisessä vohvelikoneessa paistetut vohvelit voivat olla loistava lisä aamiaiselle, lounaalle tai päivälliselle.

Joskus emännät kuitenkin huomaavat harmikseen, etteivät vohvelit ole aivan niin hyviä kuin he haluaisivat.

Kokki Julia Arkhipova, BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kertoi syistä ja keinoista ratkaista tämä ongelma.

Miksi vohvelit eivät ole rapeita, kovia ja tahmaisia

Kun teet vohvelitaikinaa, älä vaivaa sitä liikaa: jos taikina on liian tiivistä, vohveleista tulee jäykkiä ja raskaita.

Resepti vaikuttaa myös lopputulokseen: lue ensin ainesosaluettelo.Jos vohveleissa on munia ja voita, niistä tulee paahteisempia ja rapeampia toisin kuin vohveleista, jotka on valmistettu ilman näitä tuotteita.

Jos taikina on vähärasvainen, on todennäköistä, että leivonnaiset tarttuvat vohveliraudan pintaan.

Jos huomaat, että ensimmäistä ’erää’ on vaikea irrottaa, lisää taikinaan voita tai kasviöljyä.Sähköisen vohveliraudan pintaa ei kuitenkaan kannata rasvata sillä, sillä syntyvistä kerrostumista on vaikea päästä eroon.

Vielä yksi asia: jos olet jo kypsentänyt vohvelit, älä jätä niitä lautaselle.Säilytä valmiit leivonnaiset telineellä, jotta ne eivät pääse kostumaan ja rapeutumaan.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit