Aurinkokuivattuja tomaatteja sopii erinomaisesti voileipien ja muiden kylmien välipalojen valmistukseen..
Niiden valmistamisen ajatellaan vievän paljon aikaa ja asiantuntemusta.Mutta itse asiassa kuka tahansa kotiäiti voi tehdä sen, jopa ilman uunia.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännen luokan kertoi, miten edetä.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan:
1.Puhtaat tomaatit on leikattava pituussuunnassa kahteen osaan ja leikattava varsi pois.On parempi valita pitkulaisia ja keskikokoisia tomaatteja.
2.Taita pala leikkauspuoli alaspäin paperipyyhkeen päälle ylimääräisen kosteuden poistamiseksi.
3. 1,5-2 tunnin kuluttua aihio siirretään sähkökuivausrummun lokeroon leikkauspuoli ylöspäin ja kuivataan 70 asteessa 12 tuntia ja sitten vielä 8 tuntia 50 asteessa.
4.Valmiiden tomaattien on oltava reunoiltaan kuivuneita ja keskeltä pehmeitä.
5.Kuumenna seuraavaksi öljy, mutta älä kuumenna kiehuvaksi, ja lisää yrttiseos ja basilika.Sekoita ja anna jäähtyä.Lisää sitten murskattu valkosipuli ja etikka.
6.Kuivatut tomaatit laitetaan lasipurkkiin ja kaadetaan valmis kastike.Säilytä valmiste jääkaapissa.