Keitto on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota, erityisesti syksyn saapuessa, jolloin keho kaipaa enemmän lämmintä nestemäistä ravintoa.
Haasteena on kuitenkin se, että keiton valmistaminen vie usein runsaasti aikaa, sillä liemen valmistaminen ja keittäminen vaatii kärsivällisyyttä.
BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, jakoi kuitenkin helpon reseptin vihanneskeitolle, jossa tuotteiden esikäsittelyä ei tarvita.
Riittää, että pilkot ainekset ja laitat ne kattilaan tietyssä järjestyksessä, sillä kypsennysaika vaihtelee tuotteittain.
Aloita siis keräämällä tarvittavat ainekset: kesäkurpitsa, parsakaali, porkkanat, paprika, selleri ja persilja.
Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat suupalan kokoisiksi ympyröiksi, selleri puolikuun muotoisiksi, paprika keskikokoisiksi kuutioiksi ja parsakaalin versot kukkasiksi.
Lisää ensin kesäkurpitsat ja porkkanat kattilaan, joka on täytetty vedellä. Keitä niitä, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kymmenen minuutin kuluttua lisää selleri ja paprika, ja seitsemän minuutin täyttyessä lisää parsakaali.
Mausta vihannekset suolalla ja pippurilla. Ota keitto pois liedeltä viiden minuutin kuluttua.
Tämä herkullinen kasviskeitto on valmis – tarjoile koristelemalla persiljanlehdillä.