KotiRuokaIlman paistamista, perunoita ja lihaa: miten valmistaa ruokavalion keitto herkulliseksi.

Ilman paistamista, perunoita ja lihaa: miten valmistaa ruokavalion keitto herkulliseksi.

Keitto on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota, erityisesti syksyn saapuessa, jolloin keho kaipaa enemmän lämmintä nestemäistä ravintoa.

Haasteena on kuitenkin se, että keiton valmistaminen vie usein runsaasti aikaa, sillä liemen valmistaminen ja keittäminen vaatii kärsivällisyyttä.

BelNovostin verkkopainoksen asiantuntija, kokki Julia Arkhipova, jakoi kuitenkin helpon reseptin vihanneskeitolle, jossa tuotteiden esikäsittelyä ei tarvita.

Riittää, että pilkot ainekset ja laitat ne kattilaan tietyssä järjestyksessä, sillä kypsennysaika vaihtelee tuotteittain.

Aloita siis keräämällä tarvittavat ainekset: kesäkurpitsa, parsakaali, porkkanat, paprika, selleri ja persilja.

Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsat suupalan kokoisiksi ympyröiksi, selleri puolikuun muotoisiksi, paprika keskikokoisiksi kuutioiksi ja parsakaalin versot kukkasiksi.

Lisää ensin kesäkurpitsat ja porkkanat kattilaan, joka on täytetty vedellä. Keitä niitä, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Kymmenen minuutin kuluttua lisää selleri ja paprika, ja seitsemän minuutin täyttyessä lisää parsakaali.

Mausta vihannekset suolalla ja pippurilla. Ota keitto pois liedeltä viiden minuutin kuluttua.

Tämä herkullinen kasviskeitto on valmis – tarjoile koristelemalla persiljanlehdillä.

Jari
Jari
Olen Jari, intohimoinen jääkiekkoilija ja Asikkalan Tekojaarata Oy vakiokasvo. Jään lämpö on minulle toinen koti ja haluan jakaa kokemukseni ja vinkkini kanssanne, olittepa sitten harrastelija tai ammattilainen. Tervetuloa seuraamaan artikkeleitani ja inspiroitumaan jääkiekon maailmasta!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Suosituimmat

Viimeaikaiset kommentit