Riisin keittäminen niin, että siitä tulee paitsi maukasta myös mureaa, ei ole lainkaan vaikeaa.
Tärkeintä on noudattaa mittasuhteita.Murumaisen riisin keittämisen salaisuudet kertoo Julia Arkhipova, ruoanlaiton asiantuntija, Belnovostin verkkopainoksen neljännen luokan kokki ja leipuri.
Miten valmistetaan murenevaa riisiä
Jotta riisistä tulisi mureaa, kannattaa ottaa 150 millilitraa vettä 100 grammaa rouheita kohti.
Kaada riisi paksupohjaiseen kattilaan, kaada vettä, suolaa ja lisää hieman kasvi- tai voiöljyä.
Kiehauta keskilämmöllä, vähennä lämpöä, sekoita, peitä kattila kannella ja keitä vielä 12 minuuttia.
Sammuta sitten lämpö, peitä kattila paksulla pyyhkeellä, jätä se kymmeneksi minuutiksi ja sekoita lopuksi lastalla.
Aikaisemmin asiantuntija kertoi, miten valmistetaan muhkea munakas.