Etkö tiedä, mihin laittaa maaseudun omenoita? Sitten tämä artikkeli on sinua varten.
Kerromme sinulle herkullisen omenapiirakan ’Kolme lasia’ reseptin, jonka valmistuksen kanssa jokainen voi selviytyä.
Miten tehdä omenapiirakkaa ’Kolme lasia’
4-5 omenaa, kuppi jauhoja, kuppi mannaa, kuppi sokeria, kuppi maitoa, 1,5 tl.л.taikina-ainetta, 30 g voita, 2-3 rkl.л.sitruunamehua ja tomusokeria (koristeluun).
Raasta omenat karkealla raastimella, kaada päälle sitruunamehua, jotta ne eivät tummu, jaa 3 yhtä suureen osaan.
Sekoita toisessa astiassa jauhot, mannasuurimot, sokeri ja leivinjauhe, jaa 4 yhtä suureen osaan.
Muotoile muotti, jossa on 4 kerrosta kuivaseosta ja 3 kerrosta omenoita (viimeinen kerros on kuivaseosta).
Tee haarukalla pistoja ja täytä kakku kuumalla maidolla ja voipalalla.Laita se 180 asteeseen esilämmitettyyn uuniin tunniksi.
Ota kakku tunnin kuluttua uunista, jäähdytä se muotissa ja ripottele päälle tomusokeria.