Ylijääneistä kesäkurpitsoista voi valmistaa hyvin nopeasti herkullisen alkupalan tai lisukkeen illalliselle.
Erikoiskastikkeen ansiosta ruokalaji on maukas, runsas ja kevyt.Ja sitä voi tehdä muustakin kuin kesäkurpitsasta tai nuorista kesäkurpitsoista.
Lehtemme asiantuntija Julia Arkhipova – kokki, leipuri neljännestä luokasta kertoi, miten kesäkurpitsaa valmistetaan kermakastikkeessa.
Tarvitaan:
Miten valmistetaan
1.Kuori kesäkurpitsa kuoresta ja tarvittaessa siemenistä, leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi.
2.Paneroi aihio huolellisesti jauhoissa ja paista kuumennetulla pannulla kasviöljyssä kullanruskeaksi.
3.Kun valmis, kaada joukkoon kerma, sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä.
4.Hienonna valkosipuli, tilli ja kun kerma sakenee, lähetä se pannulle, sekoita ja ota pois liedeltä minuutin kuluttua.Hyvää ruokahalua!